Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، آزمون سراسری مقطع دکتری سال 99 پس از پنج ماه تعویق در 9 مرداد سال جاری در هفت گروه آموزشی برگزار شد که اکنون به مرحله انتخاب رشته و مصاحبه رسیده است. به‌گفته سخنگوی سازمان سنجش و آموزش کشور امسال 14 هزار صندلی دکتری برای جذب داوطلبان مقطع دکتری اختصاص داده شده که سهم دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این تعداد قابل توجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال ۱۰ هزار ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد. حدود ۵۴ درصد از این ظرفیت متعلق به رشته‌های علوم انسانی، ۱۸ درصد متعلق به فنی و مهندسی، ۱۶ درصد متعلق به علوم پایه، ۸ درصد متعلق به رشته‌های کشاورزی و حدود ۴ درصد متعلق به رشته‌های هنر است.

این روزها بسیاری از داوطبان ادامه تحصیل در مقطع دکتری به‌دنبال مقایسه دانشگاه‌ها در رشته‌های تخصصی خود و شرایط تطبیق سوابق با انتظارات استادان در دانشگاه‌های مختلف هستند. معیارهای مقایسه داوطلبان دکتری نسبت به آنچه که برای آینده تحصیلی خود پیش‌بینی می‌کنند متفاوت است ولی بعضی از معیارها در بین بسیاری از داوطلبان یکسان است.

اگر کیفیت پژوهش را یکی از معیارهای مقایسه دانشگاه‌ها از سوی داوطلبان دکتری تلقی کنیم، اشتباه نکرده‌ایم. پر واضح است یکی از رسالت‌های مهم دانشجویان تحصیلات تکمیلی به‌ویژه دکتری پژوهش بر روی موضوعات تخصصی رشته مربوطه است.

با عِلم بر اینکه دانشجویان دکتری مبانی علوم تخصصی رشته مربوطه را به خوبی آموخته و گذرانده‌اند انتظار می‌رود حاصل این دوره از تحصیلات یک دانشجو با خروجی پژوهش‌های با کیفیت همراه باشد. البته در این میان دغدغه و فراهم بودن زمینه‌های انجام تحقیقات کاربردی و پژوهش‌های اثرگذار نیز ذهن داوطلبان را به چالش کشیده است.

می‌دانیم که برای انجام پژوهش‌های اثرگذار در بسیاری از رشته‌های علوم پایه و فنی مهندسی، وجود آزمایشگاه‌های سطح پیشرفته و کارگاه‌های تحقیقاتی الزامی است. پس می‌توان به این نتیجه رسید که مراکز تحقیقاتی پیشرفته و آزمایشگاه‌های مرجع و تخصصی نیز یکی از عوامل ارتقای کیفیت پژوهش‌های دانشجویی و محل مقایسه داوطلبان ادامه تحصیل در مقطع دکتری است.

رونق فعالیت‌های فناورانه و ایجاد کسب‌وکار نیز می‌تواند یکی از معیارهای انتخاب دانشگاه برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری باشد. مسئله اشتغال و کسب درآمد از یافته‌های دانشگاهی یکی از چالش‌هایی است که گریبان‌گیر بسیاری از دانش‌آموختگان دانشگاهی شده است. بسیاری از داوطلبان ادامه تحصیل در مقطع دکتری علاقه‌مند تجاری‌سازی طرح‌های دانش‌بنیان و کسب درآمد و ایجاد شغل همراه با ادامه تحصیل هستند. به‌همین منظور دانشگاه‌هایی که اهمیت بیشتری به توسعه مراکز رشد و فعالیت‌های دانش‌بنیان می‌دهند، مقصد مطمئن‌تری برای داوطلبان خلاق و ایده‌پرداز محسوب می‌شود.

با تغییر نسلی که در دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های گذشته اتفاق افتاده و رویکردهای بنیادینی که در حوزه پژوهش‌های اثرگذار اتخاذ شده، به‌نظر می‌رسد داوطلبانی که به‌دنبال ایجاد تحول در حیات تحصیلی خود باشند به سوی این دانشگاه بروند.

طرح پایش آزاد یکی از اقدامات بنیادین دانشگاه آزاد در راستای اثرگذاری رساله‌های دکتری بر روی مسائل و مشکلات کشور است، یعنی دانشجوی دکتری با انتخاب یکی از نظام موضوعات تخصصی از هزاران زمینه پژوهشی می‌تواند با صنعت ارتباط گرفته و یکی از چالش‌های کشور را حل کند. مراکز تحقیقاتی پیشرفته واحدهای دانشگاه آزاد در سراسر کشور نیز فرصت مناسبی برای انجام پژوهش‌های کابردی است.

همچنین طراحی الگوی سراهای نوآوری در دانشگاه آزاد به‌عنوان مجموعه‌ای از همه اِلمان‌های زیست‌بوم فناوری در حوزه‌های تخصصی، نوید بخش فرصت‌های مطلوب برای ایده‌پردازان و دانشجویان خلاق است. مقطع دکتری فرصتی برای تثبیت و خلق آینده‌ای پایدار برای داوطلبان است که با انتخابی مطمئن می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سامانه «پژوهشیار» طرح پایش آزاد در حال حاضر بالغ بر 160 هزار کنشگر فعال وجود دارد و 80 هزار پایان‌نامه، 13 هزار رساله و 7 هزار پایان‌نامه پزشکی بارگذاری شده است. چنین ظرفیتی تحولِ عظیمی را در پژوهش‌های اثرگذار و تحقیقات کاربردی ایجاد خواهد کرد که دانشجویان دکتری نیز می‌توانند در آن ایفای نقش کنند.

انتهای پیام/

358 / 167 انتخاب رشته دکتری دکتری 99 دکتری دانشگاه آزاد پژوهش اثرگذار تحقیقات کاربردی مصاحبه دکتری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: انتخاب رشته دکتری دکتری 99 دکتری دانشگاه آزاد پژوهش اثرگذار تحقیقات کاربردی مصاحبه دکتری ادامه تحصیل در مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی پژوهش های اثرگذار تحقیقات کاربردی درصد متعلق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۱۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش روانشناسی در دانشگاه آزاد قم برگزار شد

در همایش دانشجویان و اساتید رشته روانشناسی در دانشگاه آزاد قم که ۳۵۰ نفر از اساتید و دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند، کارشناسان و روانشناسان مطرح استان موضوعات نقش روانشناس در جامعه، اخلاق مداری در روانشناسی و معرفی آسیب‌ها و ظرفیت‌های این رشته در استان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در استان قم هزار و ۸۰۰ دانشجو در رشته روانشناسی و مشاوره در دانشگاه آزاد  تحصیل می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • افزایش رشته‌های مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
  • مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری امروز به پایان می‌رسد
  • همایش روانشناسی در دانشگاه آزاد قم برگزار شد
  • ۸۸ هزار داوطلب دکتری انتخاب رشته کردند